Volontär

Har du en vilja och ett engagemang att hjälpa andra till en meningsfullare vardag? Anmäl dig då som volontär i Lidköpings kommun!

Inom Område kultur och fritid samt i Sektor social välfärd möjliggörs flera spännande, givande och roliga tillfällen att volontärarbeta.

Att vara volontär är en god gärning som ger mycket åt andra men även till dig som volontär. Att exempelvis hjälpa till vid ett event, i en skapande verkstad, som informatör, guide eller som promenadvän kan ge både dig och mottagaren en meningsfullhet i vardagen och en känsla av att vara sedd. Att ge en stund av sin egen tid för att hjälpa andra är en enkel men värdefull insats. För dig som är yngre ger volontärarbetet även en bra tyngd till ditt CV som visar på engagemang och arbetsglädje, ger dig en glimt av vad det kommande arbetslivet har att erbjuda och skapar bra kontakter och nätverk.

  • Frivilliga insatser utförs av fri vilja, är öppet för alla och är oavlönade.
  • Kan avslutas när så önskas.
  • En volontär ersätter aldrig befintlig personal utan verkar som ett komplement till befintligt arbete. Volontärarbete utgör ”guldkanten”.
  • Volontärarbete gagnar en tredje part utanför volontärens familj och vänkrets.
  • Volontärinsatser bygger på ett ömsesidigt givande och tagande emellan människor och det är viktigt att båda parter är överens om detta.
  • Som volontär är du försäkrad av Lidköpings kommun.
  • Som volontär får du ett intyg efter avslutade uppdrag hos oss. Detta kan användas vid framtida arbetssökande eller liknande. Du har också möjlighet till att få referenser att använda i samma syfte och du bygger upp ett nätverk.
  • Vid inskrivning som volontär kan det bli aktuellt att skriva på en tystnadsförsäkran.
  • Inkluderar uppdraget arbete med barn och ungdomar under 18 år kan det krävas utdrag ur belastningsregistret.

Kontakt

Katarina Helle

Tel: 0510771114

E-post: katarina.helle@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se